top of page

Foto's voor serie in TROUW

Juni 2024

In deze serie interviewt Trouw ‘gewone’ jongens die iemand aangerand of verkracht hebben. Die jongens zitten in collegezalen. In vriendengroepen. In families. Ze zijn lid van een studentenvereniging, of de sportclub – het zijn volgens de seksuologen, juristen en psychiaters die Trouw sprak eigenlijk ‘normale’ mensen.

Of beter gezegd: de meeste plegers van een zedendelict hebben geen stoornis. “Ik heb maar één keer een man gesproken die daadwerkelijk in een bosje in een park meisjes opwachtte”, zegt Sasha ter Hoeven, reclasseringsmedewerker gespecialiseerd in zeden. “Vaker zijn het mannen die hun vrouw verkrachtten, of een date, of een meisje na een avondje stappen.”

Screenshot 2024-06-24 at 15.15.13.png
VKTROUW2024

Serie

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan een kwetsbare en intense fotoserie. Vandaag staat het artikel in de krant en je kunt het gratis lezen op @trouw.deverdieping.

 

https://www.trouw.nl/binnenland/student-patrick-had-plots-politie-voor-de-deur-verkrachting-zeiden-ze-ik-dacht-dit-klopt-niet-zoiets-zou-ik-nooit-doen~b906e9bc/

Dialoog

Ik ben een groot voorstander van het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals grensoverschrijdend gedrag en het aangaan van dialoog hierover. Het was een uitdaging om bij dit artikel beelden te creëren die suggestief zijn, maar niet te confronterend. Ik hoop dat dat is gelukt.

VK2024Juni
bottom of page